bladmobile van porselein

€ 225,00
In voorraad

Subtiel tinkelend in huis of tuin: een mobile van porselein is adembenemend mooi van klank. Tijdens de eerste les leer je het bijzondere materiaal een beetje kennen en maak je met echte bladeren de vorm en structuren. Na het stoken ga je in de tweede les kleur aanbrengen met glazuur of metaaloxides (mishimatechniek). De laatste les is bestemd voor het samenstellen: met nylondraad of juist het ruwere jutegaren hang je alle blaadjes aan een meegebrachte boomtak.

Alles wordt hooggestookt, zodat het porselein bijna doorschijnend wordt, en zo sterk dat het ook de winterse vorst overleeft. Inclusief alle materialen en koffie/thee.

Op drie dinsdagmiddagen (let op: in 2025!): 14 januari, 11 februari en 11 maart 2025, steeds van 14-17 uur.

Optioneel: tijdens een extra les voorzien van eigen tekstprint, foto, zilver- of goudluster. Prachtig als familiestamboom!

De keramieklessen bij Hemel en Aardewerk volg je in projectvorm: bij elk nieuw project leer of verdiep je een nieuwe techniek binnen handopbouw, decoreren en glazuren. Zo sprokkel je als je wilt een stevige basis bij elkaar in je eigen tempo. De groepsgrootte is afhankelijk van de benodigde tafelruimte: tussen 2 en 8 personen.

Voor wie meer regelmaat zoekt, is het maatwerktraject fijn, voor 1 of 2 personen. Daarbij bepaal je samen in overleg vooraf de hoeveelheid uren per week aan de hand van je doelen. Je kunt hierbij ook aan meerdere projecten tegelijk werken, zodat de droogtijden overlappen en je steeds iets nieuws leert.

Bij Hemel en Aardewerk leer je geen draaitechnieken of glazuren samenstellen. Voor wie zelfstandig werkt zijn er wel twee draaischijven aanwezig en alle ingrediënten voor glazuurmaken. Bij handopbouw wordt er onderwezen in roltechniek, plaatwerk (kleiwals aanwezig), vormen vanuit duimpotjes, boetseren, structureren, mishima, sgrafitto, nerikomi, lusterwerk, metaaloxides, printwerk, porselein, papierklei en meerlaagse glazuurtechnieken.

Cursussen en workshops zijn zo opgebouwd dat jouw werk de kans krijgt rustig en natuurlijk te drogen, wat de kans op barsten en scheuren verkleint. Daarom zit er tussen sommige lessen een maand droogtijd.

In het atelier kun je, afhankelijk van het seizoen, binnen, buiten of bijna-buiten op de deels afgesloten veranda werken. Bij veel projecten vormt de natuur in de tuin de grootste inspiratie.