keramiek: heksenhoedje

€ 149,00
In voorraad

Heksenhoedjes vormen met een prop stro erin een fijne schuilplaats voor lieveheersbeestjes en oorwurmpjes, die als dank je tuin bladluisvrij houden. Ze zijn echter ook superleuk binnen, met een luchtplantje eronder. Tijdens de eerste les maak je de vorm en structuren, na het stoken ga je in de tweede les kleur aanbrengen met glazuur of metaaloxides (mishimatechniek). Een week later haal je je werk na de glazuurstook op. Alles wordt hooggestookt van speciale steengoedklei, zodat het ook de winterse vorst overleeft. Hang ze in een boom of struik, of plaats ze op een bamboestok, wiegend in de wind…

Inclusief alle materialen, stookkosten en koffie/thee.

Op twee vrijdagavonden: 13 september en 11 oktober 2024, steeds van 18-21 uur.

Optioneel: tijdens een derde en/of vierde les voorzien van eigen tekstprint, foto, platina-, koper- of goudluster

De keramieklessen bij Hemel en Aardewerk volg je in projectvorm: bij elk nieuw project leer of verdiep je een nieuwe techniek binnen handopbouw, decoreren en glazuren. Zo sprokkel je als je wilt een stevige basis bij elkaar in je eigen tempo. De groepsgrootte is afhankelijk van de benodigde tafelruimte: tussen 2 en 8 personen.

Voor wie meer regelmaat zoekt, is het maatwerktraject fijn, voor 1 of 2 personen. Daarbij bepaal je samen in overleg vooraf de hoeveelheid uren per week aan de hand van je doelen. Je kunt hierbij ook aan meerdere projecten tegelijk werken, zodat de droogtijden overlappen en je steeds iets nieuws leert.

Bij Hemel en Aardewerk leer je geen draaitechnieken of glazuren samenstellen. Voor wie zelfstandig werkt zijn er wel twee draaischijven aanwezig en alle ingrediënten voor glazuurmaken. Bij handopbouw wordt er onderwezen in roltechniek, plaatwerk (kleiwals aanwezig), vormen vanuit duimpotjes, boetseren, structureren, mishima, sgrafitto, nerikomi, lusterwerk, metaaloxides, printwerk, porselein, papierklei en meerlaagse glazuurtechnieken.

Cursussen en workshops zijn zo opgebouwd dat jouw werk de kans krijgt rustig en natuurlijk te drogen, wat de kans op barsten en scheuren verkleint. Daarom zit er tussen sommige lessen een maand droogtijd.

In het atelier kun je, afhankelijk van het seizoen, binnen, buiten of bijna-buiten op de deels afgesloten veranda werken. Bij veel projecten vormt de natuur in de tuin de grootste inspiratie.